restaurant Hartig

21 August 2019

 

Jolien en Bram baten sinds begin mei restaurant Hartig in de Gasthuisstraat in Poperinge uit. Ze klopten bij Gouwy & Partners aan om hen te helpen bij hun verzekeringen. Wij gingen met hen in gesprek.

 

Jolien studeerde marketing & sales, dus een carrière als uitbater van een restaurant stond oorspronkelijk niet op de planning. Maar na een loopbaan van zeven jaar op de commerciële binnendienst van verschillende bedrijven ging ze mee in de droom van haar man, Bram, om een restaurant te starten. Ze werkte altijd al in de horeca naast haar fulltime job: eerst in het voormalige Gasthof De Kring, later in Amfora en ook in restaurant Vinke fungeerde ze enkele maanden als serveuse van het restaurant.

Bram studeerde aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde en was altijd al van plan om kok te worden. Hij deed ervaring op bij De Luttertup en The Old Fiddler voor hij aan de slag ging in zijn eigen keuken. Toen hij trouwde met Jolien besloten ze samen voor hun droom te gaan om een eigen zaak te starten. Ze keken uit naar over te nemen zaken maar twijfelden tussen een traiteurzaak, een bed & breakfast of een restaurant.

Na uiteindelijk beslist te hebben om een restaurant te beginnen ging ze panden bekijken, waaronder dat in de Gasthuisstraat, bij veel Poperingenaars bekend als lingeriewinkel Femina. Ze merkten onmiddellijk op dat het pand potentieel had en beslisten na wat overleg met experts om de winkel te kopen. “Het compromis werd getekend in december 2018, de akte in februari 2019 en we hadden in het vooruitzicht om op 14 mei te openen”, vertelt Jolien, “dat was eventjes een heel drukke periode maar dankzij de hulp van vrienden en familie en erg stipte aannemers haalden we onze openingsdatum.”

Naast het verbouwen van het pand, moesten er ook aan een hoop verzekeringen gedacht worden. “Ik kende Ans al omdat we enkele jaren collega’s zijn geweest, maar zelf had ik nog niet veel ervaring met verzekeringen, uitgezonderd mijn autoverzekering. Toen Ans bij Gouwy & Partners ging werken vertrouwde ik haar eerst mijn autoverzekering toe, dus was het ook vanzelfsprekend dat we bij Gouwy & Partners onze verzekeringen voor het restaurant zouden afsluiten. Voor ons was dat heel gemakkelijk, want ik heb zelfs geen vergelijkende offertes gevraagd bij andere makelaars. Ik vertrouwde erop dat Ans mij de beste prijs zou bezorgen”, lacht Jolien, “want ik had wel even genoeg van offertes opvragen.”

Ans raadpleegde verschillende maatschappijen naar hun pakketten voor gastronomie. Ze eindigde uiteindelijk bij Fidea die ook een uitkering voorziet mocht er iets gebeuren met onbezoldigde helpers, zoals inspringende familieleden. Een extra troef. Ze sloten naast de autoverzekering ook een BA-uitbating, brandverzekering, hospitalisatieverzekering, personeelsverzekering & BA objectieve brand en ontploffing af.

“We zijn heel tevreden van de service die Gouwy & Partners ons biedt en we zijn er zeker van dat we een goede prijs hebben gekregen. We worden ook altijd op de hoogte gehouden als een polis gaat veranderen in prijs, dus voor ons kan het niet beter”, besluit Jolien.

 

Hartig is geopend van dinsdagavond t.e.m. zondagmiddag. Ze serveren een weeklunch op woensdag, donderdag en vrijdag. Elke maand is er een nieuw keuzemenu en de suggesties wijzigen ook geregeld. Gasthuisstraat 45, in Poperinge.

www.restohartig.be |  info@restohartig.be  | 057 36 35 36