News

Vuurwerk afsteken, mag dat wel in jouw gemeente?

02 December 2019

Bij feestdagen denken we aan kerstmarktjes- en muziek, feesten, pakjes, eten, eten, eten en oh ja vuurwerk! Het hoort er gewoon bij. Toch werd het verbod op vuurwerk in Vlaanderen eerder dit jaar goedgekeurd door het Vlaams parlement. Spijtig zou je denken, maar deze regel werd niet zomaar opgesteld!

Nieuw samengesteld gezin? Wat met jullie verzekering?

18 November 2019

Samengestelde gezinnen zijn geen uitzondering meer in deze tijd.
Deze nieuwe start kan voor je gezin wat zoeken zijn, zeker in het begin.
In dit nieuwe avontuur is het dan ook logisch dat jullie niet onmiddellijk stilstaan bij jullie verzekeringen. Toch is het aangeraden dit wel te doen; jullie kunnen er namelijk een pak mee uitsparen!
Sommige dubbele verzekeringen zijn overbodig en kunnen jullie dus best even herzien.

Is je kind nog verzekerd bij het verlaten van het nest?

11 November 2019

Daar heb je het dan… zoon- of dochterlief verlaat het warme nest. Samen laden jullie de laatste dozen in, nog een knuffel en mama die nog naroept “Bel je wanneer je aangekomen bent?” En op dat moment start een nieuw hoofdstuk voor jullie jongvolwassene. Fiere ouders, maar toch met een lichte krop in de keel wuiven jullie zoon of dochter uit.
Naast de verhuis en de inrichting van zijn/haar nieuwe stekje dienen ook andere zaken geregeld te worden zoals het afsluiten van contracten voor energie, tv, internet, water en verwarming maar ook het afsluiten van de nodige verzekeringen.

Je brandverzekering dekt meer dan alleen brandschade

04 November 2019

In tegenstelling tot wat de naam van de polis ons doet vermoeden beschermt een brandverzekering je niet alleen tegen financiële risico’s bij brandschade aan je woning.
De polis beschermt je ook tegen kosten ten gevolge van waterschade, stormschade, bliksemschade, rookschade, roetschade, ontploffingsschade, natuurrampen, … .
Ook bij schade door vandalisme en inbraak dekt je brandverzekering de kosten van de herstellingen. 

Bescherm je woning tegen de winter met deze tips.

28 October 2019

De temperaturen hebben reeds een duik gemaakt, ons stilaan voorbereiden op de winter klinkt dus niet zo gek. Zoals ook wij warmere kledij aantrekken dient ook ons huis beschermd te worden tegen de koude. Dit om het binnen lekker warm te houden maar ook om schade door vrieskou en stormachtig weer te voorkomen.
Neem dus onze checklist erbij en ga na of je woning winterproof is!

Veilig lopen in het donker met deze 4 tips.

14 October 2019

Ben je een loper in hart en nieren? Kan je niet zonder je dagelijks rondje? Houdt weer en wind je niet tegen? Lees dan snel onze herfsttips:
Dat de herfst zijn intrede heeft gemaakt merken we aan de mooie landschappen die het met zich meebrengt. Zalig, een frisse neus halen tussen de dwarrelende bladeren.  
Maar ’s avonds wordt het al snel donker en als loper ben je dan kwetsbaar. Het is dus van groot belang dat je enkele voorzorgsmaatregelen treft.

Welke verzekeringen moet je nemen als je bouwt of verbouwt?

07 October 2019

Ben je binnenkort van plan om te bouwen of verbouwen? Dan heb je zeker en vast al tientallen telefoontjes gepleegd, ben je al aan het uittekenen EN rekenen geweest, staan er beurzen op je planning, heb je reeds offertes opgevraagd, … kortom, ben je heel druk bezig met alles in goede banen te leiden. 
Eenmaal gestart met de bouw- of renovatiewerken hoop je dan ook dat alles van een leien dakje loopt. Wanneer dat niet zo is ben je in bepaalde gevallen, wanneer je een ABR (Algemene Bouwplaats Risico) -verzekering hebt, beschermd.

Je kan nu steps, eenwielers en hoverboards kopen met ecocheques!

30 September 2019

Ecocheques, heel leuk, tot je niet meer weet wat er mee te doen. 
Maar geen nood want sinds 1 september kan je er nu ook steps, eenwielers en hoverboards mee kopen. De enige voorwaarde is dat ze geen (elektrische) motor mogen hebben.
Nog niet overtuigd? Dan ben je dat straks wel! 
Jouw voordelen: